19. 3. 2023, 1. jarní brigáda ?>

19. 3. 2023, 1. jarní brigáda

19. března 2023, 1. jarní brigáda

V neděli se konala první jarní brigáda. Sázely se různé věci, hrabala uschlá tráva, vykopával a zakopával kabel k nádrži, klestily ostružiny a šípky, plely a připravovaly záhony atd. Dokonce se i sklízelo: růžičková kapusta, kadeřávek, polníček, špenát a pak něco jako česnek. Účast byla mimořádná, zatímco jindy se účastníci začnou trousit až kolem jedenácté, tentokrát byla zahrada už po desáté posetá makáči. Někteří účastníci makali méně, ale zato toho hodně nakecali (zvláště jeden člen s rýčem a jedna členka s krumpáčem). Díky zuřivé aktivitě Martiny D. na Facebooku jsme přivítali spoustu nových členů: Terezu, Lucku, Simonu s rodinou a další, kterým se autorka tohoto zápisu omlouvá za svou sklerózu. Noví členové svou zručností a zápalem zahanbili mnohé kované Kuchyňkáře – doufejme, že jim zanícení vydrží aspoň do léta. Kromě nich na zahradě pomáhala studentka z Nizozemska Iris, která dělá výzkum o komunitních zahradách, takže nás v následujících měsících bude vědecky zkoumat. Eva Tamara jako vždy uvařila výbornou masovou a nemasovou polévku s krutony. Na zahradě se od loňska přihodilo hodně změn: zahradníka Ondru, který kariérně postoupil, nahradil zahradník Oldřich. Všichni z toho máme velkou radost, i když Ondrovy maily včetně výtek nezbedným členům nám budou chybět. Když Ondra vysvětloval Oldovi, co a jak, leskly se mu oči. Mirka si bere na starost koordinaci úkolů. Zdá se tedy, že krize, kterou jsme pociťovali na podzim a v zimě (nejistota kvůli zahradníkovi, nedostatek členů) je zažehnána.

Střípky ze zahrádky: Na zahradě jsme přivítali dvě nová miminka: Ondrovu a Hančinu Johanku, která všechny zaujala svým účesem. Eva Tamara přivezla v kočárku pěstované miminko s pracovním názvem Ema, čímž nás všechny dojala.

Kocour Malíček někomu sežral muffin a následně ho vyzvracel na meruňku u záchodu.

Noví členové se divili, že při brigádě dostanou najíst. Ano, je tomu tak, a navíc jídlo, které se jim naservíruje, si zaslouží michelinskou hvězdu.

Komzakuch!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *