Brigáda 25. 9. 2022
V neděli, 25.9. 2022 se konala první podzimní brigáda. Na programu bylo mimo jiné proklestit šípky a ostružiny, posekat trávu, radit se další tři hodiny o tom, co se udělá s vodní nádrží, sklidit Jirkovu dýni, která se zahnízdila na stromě ve výšce tří metrů, vyplít a zamulčovat záhony a pak dalších padesát úkolů. K nelibosti řady účastníků nakonec vůbec nepršelo, takže se nikdo nemohl vymlouvat na nepřízeň počasí a musel makat. O skvělý oběd se – jak jinak – postarala slovutná kuchařská velmistryně Eva, která připravila výbornou masovou a nemasovou polévku s různou zeleninou ze zahrádky a houskový a karlovarský knedlík, ke kterému se podávala Jirkova rajská omáčka. Strávníci se různě dožírali tím, co kdo přinesl – například Maruščinou slanou buchtou. Ukázalo se, že Maruška je schopná zpracovat jakékoli množství patizonu, takže kecy autorky tohoto článku o tom, že normální člověk ani za celý život nemůže zkonzumovat tolik patizonu, kolik si odnese z jedné úrody, se ukázaly jako chybné.
Opakovaně se stává, že nám někdo krade kasičku. Peníze za marmelády a čatní se proto do budoucna budou vybírat přímo na brigádě. Pokud se někdo nemůže zúčastnit brigády, ať peníze pošle na účet Kuchyňky.
Sklidily se rajčata, dýně, cukety, fazole, bylinky, jablka, papriky, pórky, víno atd.
Střípky z brigády:
Během brigády se rozluštila jedna velká záhada: ukázalo se, že důvod, proč Ondra omylem shodil ponton do vodní nádrže, je ryze altruistický. Zatímco Ondra sázel vodní rostlinu, Jirka ho upozornil na Petrovu včelu, která se topila ve vodě. Útlocitný Ondra se snažil včelu vysvobodit, a namísto toho zvrhl ponton do vody. Včelu nezachránil, ale aspoň ho může hřát na duši, že je hodný člověk.
Díky zásahu dobrovolnice Dory se návštěva kadiboudy proměnila ve wellness pobyt. Návštěvníci si už nemusejí zacpávat nos a rozdírat si zadnici o hrubé dřevo, ale pohodlně se usadit na luxusním sedátku a nadechnout se vůně sušených okvětních lístků. Díky této vychytávce můžeme brzy počítat s přívalem nových členů.
Hanka V. nemá ráda plesnivé kdoule. Dokonce je nemá ráda natolik, že ohrožovala Ondru H. nožem, který se v dobré víře snažil zachránit pár kdoulí na marmeládu. Ondra se ale nedal a kdoule zachránil.
Opět se ukázalo, že intelektuální úroveň členů Kuchyňky je velmi vysoká. Mezi témata, která se probírala na Kuchyňce, patří: pro a proti používání mikroskopu při vrtání zubů, geopolitická situace v jihovýchodní Asii, koaliční potenciál stran zvolených v komunálních volbách a výhody a nevýhody rozličných topných těles.
Doufejme, že se na další brigádě sejde v minimálně stejném počtu.
KomZaKuch!